Rybí filé smažené v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé smažené v pivním těstíčku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51737 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
800 g | Filé rybí |
100 g | Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 101,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Mouka polohrubá, Olej olivový, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé smažené v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | V míse rozšleháme vajíčka s pivem, přisypeme mouku, přidáme sůl a vytvoříme hladké těstíčko. |
2 | Rybí filé omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce a obalíme v připraveném pivním těstě. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a obalené filé v něm z obou stran usmažíme dozlatova. |
4 | Porce rozdělíme na talíře, přidáme k nim plátek citronu a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.