Jednoduchý recept

Zapečená svíčková s houbami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51739

Ingredience

80 g Houby čerstvé
600 g Hovězí svíčková
25 g Máslo čerstvé
60 g Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
30 g Rozmarýn čerstvý
60 g Sýr Parmezán
8 g Sůl
100 g Čekanka
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 842kJ
1% Sacharidy 5 g
30% Tuky 23 g
55% Sodík 1 g
71% Bílkoviny 40 g

Zapečená svíčková s houbami postup přípravy receptu:

1

Houby nakrájíme na plátky, listy čekanky natrháme na menší kousky, svíčkovou nakrájíme na silnější plátky, česnek prolisujeme, rozmarýn posekáme najemno. Rozmarýn nasypeme do oleje, přidáme česnek, rozmícháme a necháme chvíli uležet. Mezitím naklepeme plátky svíčkové hodně dotenka, osolíme a opepříme.

2

Maso rozprostřeme na žáruvzdorné talíře, osolíme, opepříme, potřeme ochuceným olejem a dáme do silně vyhřáté trouby zapéct. Zapékáme zhruba 4 minuty a vyjmeme z trouby.

3

Plátky hub orestujeme na másle, smícháme s čekankou a poté houbami i s vypečenou šťávou a tukem překryjeme maso na talířích. Nakonec posypeme troškou strouhaného parmezánu.

4

Podáváme přímo na talířích, na kterých se maso zapékalo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept