Zapečená svíčková s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená svíčková s houbami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51739 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Čekanka |
1 stroužek | Česnek |
80 g | Houby čerstvé |
600 g | Hovězí svíčková |
25 g | Máslo čerstvé |
60 g | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
30 g | Rozmarýn čerstvý |
8 g | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 80,7mg |
Draslík | 745,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Česnek, Hovězí svíčková, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená svíčková s houbami postup přípravy receptu:
1 | Houby nakrájíme na plátky, listy čekanky natrháme na menší kousky, svíčkovou nakrájíme na silnější plátky, česnek prolisujeme, rozmarýn posekáme najemno. Rozmarýn nasypeme do oleje, přidáme česnek, rozmícháme a necháme chvíli uležet. Mezitím naklepeme plátky svíčkové hodně dotenka, osolíme a opepříme. |
2 | Maso rozprostřeme na žáruvzdorné talíře, osolíme, opepříme, potřeme ochuceným olejem a dáme do silně vyhřáté trouby zapéct. Zapékáme zhruba 4 minuty a vyjmeme z trouby. |
3 | Plátky hub orestujeme na másle, smícháme s čekankou a poté houbami i s vypečenou šťávou a tukem překryjeme maso na talířích. Nakonec posypeme troškou strouhaného parmezánu. |
4 | Podáváme přímo na talířích, na kterých se maso zapékalo. |