Jednoduchý recept

Rybízovo-jablečný koláč

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 5174

Ingredience

500 g Brambory
0,5 ks Citrony
50 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
50 g Hrozinky
500 g Jablka
5 polévková lžíce Marmeláda rybízová
220 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
100 g Tuk Hera jedlý
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 497 kcal
Kilojoule 2 078kJ
21% Sacharidy 75 g
25% Tuky 19 g
3% Sodík 63 mg
16% Bílkoviny 9 g

Rybízovo-jablečný koláč postup přípravy receptu:

1

Ve slupce uvaříme brambory den předem a hned oloupeme.

2

Druhý den je nastrouháme.

3

Jablka oloupeme, vyndáme jadřince, rozčtvrtíme, nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.

4

Mouku, heru, sůl a cukr smícháme, přidáme žloutek a brambory.

5

Zpracujeme těsto a rozdělíme na dva stejné díly.

6

Jeden díl vložíme do vymazané koláčové formy.

7

Na těsto dáme plátky jablek, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem, potřeme marmeládou, přidáme rozinky a ořechy.

8

Potřeme bílkem okraje, přiložíme druhý plát těsta a přitiskneme ho na okraji.

9

Potřeme povrch koláče bílkem a při 160 stupních pečeme dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept