Chlebíček z jablkového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebíček z jablkového těsta
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 51740 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
150 g | Jablka |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 ks | Vejce slepičí |
Na formu | |
---|---|
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
Na posypání | |
40 g | Cukr moučkový |
Chlebíček z jablkového těsta | |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 131,7mg |
Draslík | 82,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 161,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebíček z jablkového těsta postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, vykrojíme jim jádřince, nastrouháme je najemno a zakapeme citronovou šťávou. |
2 | Do mísy prosejeme mouku, přimícháme cukr, rozšlehaná vejce a jablka. Vymícháme hladké těsto, které vlijeme do chlebíčkové formy, vytřené máslem a vysypané moukou. V lehce předehřáté troubě pečeme zhruba 20 minut. Chlebíček necháme zchladnout, poté vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem. |