Kuřecí prsa Liberta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa Liberta
Kuřecí prsa Liberta
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 51742 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Arašídy |
2 stroužek | Česnek |
2 špetka | Glutasol |
400 g | Kuřecí prsa |
2 kávová lžička | Med včelí |
70 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
200 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 468,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Med včelí, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa Liberta postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky, vložíme je do misky, kam přidáme prolisovaný česnek, med, sůl a pepř. Nakonec ještě podle vlastní chutě přisypeme glutasol. Všechny suroviny v misce dobře promícháme. |
2 | Ve větší pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka opečeme připravené maso přibližně 10 minut. Potom přimícháme na tenké proužky nakrájené zelí. Maso a zelí podlijeme vodou a podusíme asi dalších 10 minut. Těsně před dokončením dušení do pánve přisypeme arašídy, které s ostatními surovinami jen prohřejeme a stáhneme ze sporáku. |
3 | Hotové jídlo rozdělíme podle porci na jednotlivé talíře a teplé servírujeme. |
Poznámka
Takto připravené jídlo podáváme s chlebem.