Pikantní rybí filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní rybí filé
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51744 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Filé rybí |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 158,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Hořčice Dijonská, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Pórek, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní rybí filé postup přípravy receptu:
1 | Pórek omyjeme a nakrájíme na malé kousky. V míse ho důkladně promícháme s pivem, hořčicí, sójovou omáčkou a Solamylem, podle chuti přidáme pepř a sůl. |
2 | Rybí filé omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, vložíme do připravené pórkové směsi a necháme alespoň hodinu uležet v chladu. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, uleželé plátky ryby v něm z obou stran usmažíme doměkka a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je vařená nebo dušená rýže.