Jednoduchý recept

Jehněčí špízy s houbami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51745

Ingredience

80 g Ančovička - filety
30 ml Citronová šťáva
200 g Houby čerstvé
650 g Jehněčí kýta
60 g Olej olivový
40 g Olej olivový extra panenský
10 g Oregano čerstvé
2 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 591 kcal
Kilojoule 2 474kJ
1% Sacharidy 4 g
63% Tuky 47 g
56% Sodík 1 g
65% Bílkoviny 36 g

Jehněčí špízy s houbami postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso nakrájíme na plátky, které rozklepeme dotenka. Do hmoždíře nasypeme oregano, česnek, ančovičky a roztlučeme na kaši. Přilijeme citronovou šťávu, olivový olej a promícháme. Tenké plátky masa touto směsí potřeme, osolíme, opepříme a zavineme do ruliček.

2

Očištěné houby rozčtvrtíme a na jehly střídavě napichujeme ruličky masa a čtvrtky hub. Špízy vyskládáme vedle sebe na plech, pokapeme panenským olivovým olejem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zprudka asi 7 až 8 minut, poté špízy vyjmeme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept