Rybí filé pečené se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé pečené se sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51746 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Filé rybí |
80 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
0,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 299,1mg |
---|---|
Cholesterol | 35,3mg |
Draslík | 12,7mg |
Vláknina | 168,3mg |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé pečené se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Sýr najemno nastrouháme. Petrželku omyjeme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. |
2 | Rybí filé omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, opepříme a osolíme. |
3 | V pánvi rozehřejeme 60 g másla a kousky ryby na něm ze všech stran prudce opečeme, pak je vyjmeme, obalíme v nastrouhaném sýru a vložíme do zbytkem másla vymazané zapékací mísy nebo pekáče. Podlijeme je pivem a pečeme přibližně 10 minut v předehřáté troubě. Opečenou rybu pak na talíři podle chuti osolíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.