Kuře plněné kysaným zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře plněné kysaným zelí
Kuře plněné kysaným zelí
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51748 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
1 kg | Kuře |
1 dl | Olej slunečnicový |
30 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
5 dl | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 194,8mg |
Draslík | 545,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 11,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Kuře, Olej slunečnicový, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře plněné kysaným zelí postup přípravy receptu:
1 | Kuře důkladně očistíme, pod tekoucí studenou vodou omyjeme a osušíme. Osušené kuře potřeme solí a mletým kmínem. Kysané zelí scedíme, smícháme s celým kmínem a poté zelím naplníme připravené kuře. |
2 | V pekáčku rozehřejeme sádlo, položíme na něj naplněné kuře, které podlijeme vodou. Pekáček s kuřetem vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme doměkka přibližně 30-35 minut. |
3 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké proužky, které dáme do pánve na rozpálený olej. Upečené kuře vytáhneme z trouby a vybereme z něho zelí, které položíme do pánve s cibulí a tam zelí podusíme asi 3 minuty. Pořádně ho promícháme s cibulí a olejem. |
4 | Kuře rozdělíme na porce, které pokládáme na talíř, přidáme připravené zelí a jídlo s vhodnou přílohou podáváme. |
Poznámka
Takto připravené jídlo podáváme teplé, vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.