Jehněčí kýta s bylinkovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta s bylinkovou nádivkou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51749 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Ančovička - filety |
4 ks | Bobkový list |
1200 g | Brambory |
2 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
8 stroužek | Česnek |
1200 g | Jehněčí kýta |
40 g | Olej olivový extra panenský |
60 g | Olivy zelené |
50 g | Oříšky piniové |
60 g | Pancetta |
2 g | Pepř černý mletý |
40 g | Rozmarýn čerstvý |
80 g | Strouhanka |
12 g | Sůl |
800 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 6g |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Bobkový list, Brambory, Česnek, Jehněčí kýta, Oříšky piniové, Rozmarýn čerstvý, Strouhanka, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový extra panenský, Olivy zelené, Pancetta, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta s bylinkovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru nasypeme oloupaný česnek, bylinky, pancettu, ančovičky a rozmixujeme dohladka. Směs vložíme do misky, přisypeme strouhanku, posekané olivy bez pecek a piniové oříšky. Vymícháme nádivku. Do jehněčí kýty vyřízneme kapsu, kterou napěchujeme nádivkou. |
2 | Brambory očistíme, nakrájíme na čtvrtky, nasypeme po obvodu pekáče, maso pomažeme olejem, osolíme, opepříme, vložíme doprostřed pekáče, přidáme bobkové listy, snítky rozmarýnu, pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi hodinu a půl. Průběžně podléváme červeným vínem. |
3 | Upečené maso necháme mimo troubu ještě asi 15 minut dojít, poté ho nakrájíme na porce, upravíme na talíře a doplníme bramborami, ze kterých jsme odstranili bobkové listy a rozmarýn. |