Jednoduchý recept

Jehněčí kýta s bylinkovou nádivkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51749
Kategorie: Maso

Ingredience

30 g Ančovička - filety
4 ks Bobkový list
1200 g Brambory
2 ks Bylinky čerstvé - svazek
8 stroužek Česnek
1200 g Jehněčí kýta
40 g Olej olivový extra panenský
60 g Olivy zelené
50 g Oříšky piniové
60 g Pancetta
2 g Pepř černý mletý
40 g Rozmarýn čerstvý
80 g Strouhanka
12 g Sůl
800 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 895 kcal
Kilojoule 3 743kJ
12% Sacharidy 42 g
66% Tuky 49 g
67% Sodík 1 g
85% Bílkoviny 48 g

Jehněčí kýta s bylinkovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Do mixéru nasypeme oloupaný česnek, bylinky, pancettu, ančovičky a rozmixujeme dohladka. Směs vložíme do misky, přisypeme strouhanku, posekané olivy bez pecek a piniové oříšky. Vymícháme nádivku. Do jehněčí kýty vyřízneme kapsu, kterou napěchujeme nádivkou.

2

Brambory očistíme, nakrájíme na čtvrtky, nasypeme po obvodu pekáče, maso pomažeme olejem, osolíme, opepříme, vložíme doprostřed pekáče, přidáme bobkové listy, snítky rozmarýnu, pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi hodinu a půl. Průběžně podléváme červeným vínem.

3

Upečené maso necháme mimo troubu ještě asi 15 minut dojít, poté ho nakrájíme na porce, upravíme na talíře a doplníme bramborami, ze kterých jsme odstranili bobkové listy a rozmarýn.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept