Nádivka z rýže a masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka z rýže a masa
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5175 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový květ |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřová uzená plec |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 205,0mg |
Draslík | 77,5mg |
Vláknina | 887,1mg |
Vitamín A | 212,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nádivka z rýže a masa postup přípravy receptu:
1 | Rýži opereme, přebereme, spaříme. |
2 | V kastrolu rozehřejeme máslo a okapanou rýži do něj vložíme. Zalijeme ji osolenou vodou (na 1 díl rýže dva díly vody), přikryjeme a dusíme do měkka. Hotovou rýži necháme vychladnout na polo, poté přidáme jedno syrové vejce, muškátový květ, petrželovu nať nakrájenou na jemno a dvě vejce umíchaná na másle s drobně pokrájeným uzeným masem. |