Jednoduchý recept

Kančí plec s passatou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51750

Ingredience

300 g Celer řapíkatý
10 g Chilli koření mleté
160 g Cibule
5 g Jalovec
1000 g Kančí maso
160 g Mrkev kořen
60 g Olej olivový extra panenský
50 g Pancetta
700 g Passata (drcená rajčata)
3 g Pepř černý mletý
60 g Sýr Parmezán
15 g Sůl
100 ml Voda pitná
800 ml Víno bílé
10 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 228kJ
4% Sacharidy 16 g
110% Tuky 83 g
64% Sodík 1 g
78% Bílkoviny 44 g

Kančí plec s passatou postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na kostky, mrkev, cibuli a řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, pancettu na drobné kostičky, parmezán nastrouháme najemno.

2

Kostky masa nasypeme do mísy, přisypeme polovinu mrkve, cibule a celeru, zalijeme polovinou bílého vína, okořeníme mletým jalovcem, solí, mletým pepřem, přidáme lístky šalvěje, promícháme a necháme marinovat přes noc.

3

Do hrnce nalijeme olivový olej, rozehřejeme, přisypeme pancettu, mleté chilli koření, orestujeme, přidáme zbylé poloviny cibule, mrkve, celeru, osmahneme, přidáme kostky masa bez marinády a podusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Přilijeme zbytek vína a dusíme, dokud se víno téměř neodpaří. Přidáme passatu, osolíme, opepříme, zmírníme oheň a velmi zvolna dusíme hodinu a půl. Během dušení podléváme vodou.

4

Maso i s passatou rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept