Kančí plec s passatou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí plec s passatou
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51750 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Celer řapíkatý |
10 g | Chilli koření mleté |
160 g | Cibule |
5 g | Jalovec |
1000 g | Kančí maso |
160 g | Mrkev kořen |
60 g | Olej olivový extra panenský |
50 g | Pancetta |
700 g | Passata (drcená rajčata) |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Šalvěj čerstvá |
15 g | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
800 ml | Víno bílé |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 5g |
Draslík | 329,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Chilli koření mleté, Cibule, Kančí maso, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pancetta, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí plec s passatou postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky, mrkev, cibuli a řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, pancettu na drobné kostičky, parmezán nastrouháme najemno. |
2 | Kostky masa nasypeme do mísy, přisypeme polovinu mrkve, cibule a celeru, zalijeme polovinou bílého vína, okořeníme mletým jalovcem, solí, mletým pepřem, přidáme lístky šalvěje, promícháme a necháme marinovat přes noc. |
3 | Do hrnce nalijeme olivový olej, rozehřejeme, přisypeme pancettu, mleté chilli koření, orestujeme, přidáme zbylé poloviny cibule, mrkve, celeru, osmahneme, přidáme kostky masa bez marinády a podusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Přilijeme zbytek vína a dusíme, dokud se víno téměř neodpaří. Přidáme passatu, osolíme, opepříme, zmírníme oheň a velmi zvolna dusíme hodinu a půl. Během dušení podléváme vodou. |
4 | Maso i s passatou rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným parmezánem. |