Jednoduchý recept

Dušená zelenina s prosciuttem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51752
Kategorie: Přílohy

Ingredience

120 g Artyčoky
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
80 g Cibule
350 g Fazolové lusky zelené
350 g Hrášek
40 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
150 g Pórek
40 g Prosciutto sušené
200 g Špenát listový čerstvý
8 g Sůl
500 ml Voda pitná
300 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 447kJ
9% Sacharidy 34 g
18% Tuky 13 g
56% Sodík 1 g
20% Bílkoviny 11 g

Dušená zelenina s prosciuttem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vroucí vodu, přisypeme artyčoky a povaříme 10 minut doměkka. Artyčoky vyndáme, odstraníme z nich všechna vlákna a tvrdé části, zbytek nakrájíme na kostičky. Do hrnce s horkou vodou po vaření artyčoků nasypeme fazolové lusky, necháme asi minutu spařit, vyndáme je děrovanou lžící, do téže vody ponoříme kolečka pórku, ponecháme ve vodě 3 minuty a také vyndáme. Do téže vody vložíme listy špenátu, ponecháme jen pár vteřin, vyndáme a rychle zchladíme.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, lehce osmahneme, přisypeme čerstvý hrášek, orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme plátky prosciutta a zvolna dusíme 10 minut. Přidáme fazolové lusky, pórek, posekaný špenát, artyčoky, osolíme, opepříme a společně ještě chvíli podusíme.

3

Do dušené zeleniny přimícháme posekané bylinky a podáváme jako teplou přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept