Kuřecí řízky s lečem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízky s lečem
Kuřecí řízky s lečem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 51753 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
400 g | Kuřecí prsa |
100 g | Lečo sterilované |
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Vývar slepičí |
120 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 91,4mg |
Draslík | 488,4mg |
Vláknina | 844,0mg |
Vitamín A | 347,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 6,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Lečo sterilované, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řízky s lečem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme je a obalíme v hladké mouce. V pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka opečeme připravené maso, které ihned skládáme do pekáčku. |
2 | V pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, ihned posypeme mletou paprikou, zalijeme vývarem a vše chvilku povaříme. Uvařenou směsí přelijeme připravené řízky v pekáčku. Následovně přelijeme lečem a vložíme do předehřáté trouby na 20 minut. |
3 | Zakysanou smetanu smícháme s moukou, která nám zbyla z obalování řízků, solí, pepřem a vlijeme do pekáčku. Maso obrátíme na druhou stranu a pekáček vrátíme do trouby na 10 minut. |
4 | Hotové jídlo vytáhneme z trouby, rozdělíme na talíře a s vhodnou přílohou servírujeme. |
Poznámka
Takto připravené řízky podáváme teplé a vhodnou přílohou jsou vařené brambory.