Jednoduchý recept

Zapékané fazolky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 51754
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
400 g Fazolky mražené
100 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
40 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Eidam cihla 30%
3 dl Voda pitná
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 509 kcal
Kilojoule 2 129kJ
7% Sacharidy 24 g
52% Tuky 39 g
16% Sodík 319 mg
30% Bílkoviny 17 g

Zapékané fazolky postup přípravy receptu:

1

Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova v pánvi na 60 g rozehřátého másla. Přisypeme hladkou mouku a osmažíme ji na jíšku, do které před dokončením smažení přisypeme mletou sladkou papriku. Tu jenom zamícháme a ihned zalijeme vlažnou vodou a přivedeme k varu. Do vřící směsi vložíme rozmrazené fazolky, přilijeme smetanu, dochutíme solí, pepřem a povaříme 5 minut.

2

Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem a připravené fazolky vlijeme do mísy. Na fazolky naskládáme na tenké plátky nakrájený česnek, posypeme strouhankou, nakonec ještě jemně nastrouhaným sýrem.

3

Takto připravené jídlo se zapékací mísou vložíme do předehřáté trouby, kde fazolky zapékáme 20-25 minut. Následovně je vytáhneme z trouby, přiklopíme, necháme jídlo odpočinout.

4

Zapečené fazolky rozdělíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talíře a jídlo servírujeme.

Poznámka

Takto připravené fazolky podáváme teplé, ale dobře chutnají také studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept