Cibule dušená na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibule dušená na smetaně
Cibule dušená na smetaně
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 51755 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
50 g | Brambory |
500 g | Cibule |
80 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 25,8mg |
Draslík | 138,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibule dušená na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kousky a ve velké pánvi ji na másle dozlatova osmahneme. Přisypeme mouku, za stálého míchání zapražíme na jíšku, kterou zalijeme horkou vodou a krátce povaříme. |
2 | Následovně přidáme oloupané a jemně nastrouhané brambory a opět povaříme asi 5 minut. |
3 | Ještě horkou cibulovou směs rozmixujeme na hladkou kaši. Zalijeme smetanou, podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem. Nakonec vložíme nadrobno nasekanou petrželovou nať. Vše dobře prohřejeme a poté můžeme podávat. |
Poznámka
Takto připravenou cibuli podáváme jako teplou, ale také studenou přílohu. Nejvíce se hodí k vařenému hovězímu masu.