Jednoduchý recept

Cibule dušená na víně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 51757

Ingredience

500 g Cibule
2 kávová lžička Med včelí
30 ml Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
1 dl Víno červené
2 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 185 kcal
Kilojoule 772kJ
6% Sacharidy 21 g
12% Tuky 9 g
22% Sodík 444 mg
4% Bílkoviny 3 g

Cibule dušená na víně postup přípravy receptu:

1

Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na čtvrtky a v hrnci s osolenou vodou povaříme do poloměkka. Vaříme přibližně 10 minut. Potom cibuli scedíme a necháme ji okapat.

2

Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme okapanou cibuli, kterou osolíme a z každé strany dozlatova opékáme asi tak 5 minut.

3

Opečenou cibuli zalijeme vínem, které pak necháme vyvařit na půlku. Vývar smícháme s medem a vzniklou směs přilijeme do cibule. Cibulovou směs posypeme pepřem a ještě tak 10 minut povaříme doměkka.

Poznámka

Takto připravenou cibuli podáváme jako přílohu k pečenému, ale také vařenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept