Humrová pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Humrová pomazánka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5176 |
Ingredience
1 hrst | Celer bulvový |
1 ks | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Jogurt bílý |
400 g | Majolka |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Štika obecná |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 225,6mg |
Draslík | 34,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jogurt bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majolka, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Humrová pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme rybu s kouskem celeru, mrkví, pepřem, solí a octem. Necháme ve vývaru vystydnout. |
2 | Poté rybu vyjmeme, nasekáme na kousky a smícháme s majolkou, jogurtem, nastrouhanou mrkví a dochutíme citronovou šťávou a cukrem. |
3 | Podáváme vychlazené. |