Recept

Žemlový dort s třešněmi

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 51760

Ingredience

20 g Citronová kůra
40 g Cukr krupice
20 g Cukr moučkový
10 g Cukr vanilka
40 ml Griotka
150 g Mandle
5 dl Mléko plnotučné
20 g Máslo čerstvé
30 g Pšeničná krupice
0,2 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kg Třešně
4 ks Vejce slepičí
6 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 190kJ
10% Sacharidy 34 g
16% Tuky 12 g
2% Sodík 33 mg
16% Bílkoviny 9 g

Žemlový dort s třešněmi postup přípravy receptu:

1

Žemle nakrájíme na malé kousky a v míse zalijeme teplým mlékem. Po několika minutách, až se nasáknou, rozmixujeme ručním mixérem. Přidáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, strouhané mandle, smetanu, třešňovici a citronovou kůru, omyté a okapané třešně. Nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků a hmotu vyklopíme do máslem vymazané a krupicí vysypané dortové formy.

2

Dort pečeme ve středně vyhřáté troubě 50 minut, ještě horký posypeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept