Klášterní dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klášterní dort
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51762 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
20 g | Kakao |
10 g | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Mandle |
300 g | Marmeláda rybízová |
150 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka polohrubá |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Olej slunečnicový |
5 g | Skořice mletá |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 35,5mg |
Draslík | 154,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Olej slunečnicový, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klášterní dort postup přípravy receptu:
1 | Máslo s cukrem utřeme do pěny, postupně vmícháme nastrouhané mandle, kakao, skořici, hladkou mouku a kypřící prášek. Vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut v lednici odpočinout. |
2 | Dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou, ze dvou třetin těsta vyválíme plát, který rozložíme do formy. Potřeme ho vrstvou rybízové marmelády a ze zbylého těsta vypracujeme slabé válečky, ze kterých vytvoříme na povrchu mřížku. Potřeme ušlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut. |