Basilejský třešňový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Basilejský třešňový dort
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 51767 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
200 g | Cukr moučkový |
10 g | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Mandle |
120 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko plnotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Olej sezamový |
100 g | Piškoty dětské kulaté |
5 g | Skořice mletá |
800 g | Třešně |
7 ks | Vejce slepičí |
500 g | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 156,8mg |
Draslík | 287,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1g |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 115,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Olej sezamový, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Piškoty dětské kulaté, Třešně, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Basilejský třešňový dort postup přípravy receptu:
1 | Veku nakrájíme na kostičky a zalijeme teplým mlékem. Když je nasáklá rozšťoucháme ji najemno a smícháme s nasekanými mandlemi. Cukr s máslem utřeme do pěny, postupně vmícháme žloutky, potom mouku a nakonec rozmačkanou veku. Přidáme polovinu rozdrcených piškotů, skořici, kypřicí prášek a třešně a nakonec vmícháme sníh z bílků. Dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme zbytkem nadrcených piškotů. Vlijeme těsto, uhladíme a necháme péct ve středně vyhřáté troubě 45 minut. |