Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 51769
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
0,5 kávová lžička Kmín drcený
400 g Lišky čerstvé
60 g Máslo čerstvé
2,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 406 kcal
Kilojoule 1 699kJ
3% Sacharidy 12 g
49% Tuky 37 g
22% Sodík 432 mg
15% Bílkoviny 8 g

Smetanové lišky postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté lišky necháme v sítu okapat. Větší plodnice pokrájíme, drobné necháme celé. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Do misky si dáme smetanu, vejce a hladkou mouku. Směs rozmixujeme dohladka.

2

V hrnci si rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme k ní pokrájené lišky a podusíme je na vlastní šťávě. Lišky ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Přilijeme vodu, ocet podle chuti a za stálého míchání necháme přejít varem. Potom přilijeme za stálého míchání smetanu s vejci a moukou. Omáčku přivedeme k varu a krátce, asi 1 minutu, povaříme, poté hrnec odstavíme z plotny. Smetanovou omáčku můžeme podle chuti trošku i přisladit.

Poznámka

Ke smetanovým liškám podáváme vařené brambory nebo kynuté knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept