Fettuccine Boscaiola - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettuccine Boscaiola
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5177 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
850 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny Fettuccine |
5 l | Voda pitná |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 567,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 166,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettuccine Boscaiola postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme olej a při střední teplotě cca 6 min orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli a najemno nasekaný česnek dozlatova. Přidáme nakrájená rajčata i s nálevem, žampiony a směs přivedeme k varu. Snížíme teplotu, zakryjeme a zvolna asi 15min provaříme. |
2 | Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
3 | Do omáčky přidáme nasekanou petrželku, ochutíme solí a pepřem. |
4 | Omáčku promícháme s těstovinami, rozdělíme na talíře a podáváme. Můžeme dozdobit snítkou petrželky. |