Polévka z mořského filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z mořského filé
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 51770 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
200 g | Filé z aljašské tresky |
60 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
50 g | Petržel - nať |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 69,3mg |
Draslík | 241,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z mořského filé postup přípravy receptu:
1 | Celer, mrkev, petržel a cibuli oloupeme, překrájíme na větší kusy a dáme vařit do hrnce se studenou vodou. Přidáme filé, sůl a pepř a na mírném ohni vaříme 30 minut. Pak polévku přecedíme, rybí maso a zeleninu nakrájíme nadrobno. |
2 | Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji přecezeným vývarem, polévku rozšleháme a vaříme 40 minut. Zeleninu a filé vrátíme do polévky, kterou ještě zjemníme smetanou. |
3 | Před podáváním dochutíme sekanou petrželkou. |