Jednoduchý recept

Polévka z mořského filé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 51770
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
200 g Filé z aljašské tresky
60 g Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hladká
50 g Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Petržel kořen
50 g Petržel - nať
250 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 370 kcal
Kilojoule 1 547kJ
7% Sacharidy 26 g
69% Tuky 52 g
11% Sodík 223 mg
26% Bílkoviny 15 g

Polévka z mořského filé postup přípravy receptu:

1

Celer, mrkev, petržel a cibuli oloupeme, překrájíme na větší kusy a dáme vařit do hrnce se studenou vodou. Přidáme filé, sůl a pepř a na mírném ohni vaříme 30 minut. Pak polévku přecedíme, rybí maso a zeleninu nakrájíme nadrobno.

2

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji přecezeným vývarem, polévku rozšleháme a vaříme 40 minut. Zeleninu a filé vrátíme do polévky, kterou ještě zjemníme smetanou.

3

Před podáváním dochutíme sekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept