Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 51771

Ingredience

250 g Sýr Čedar
Na ozdobení
3 ks Cibulka jarní
130 g Máslo čerstvé
Těsto
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
1,3 dl Mléko plnotučné
500 g Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Muškátový oříšek
2 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
K uvaření drobenky
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,082 kcal
Kilojoule 4 526kJ
27% Sacharidy 98 g
79% Tuky 59 g
64% Sodík 1 g
68% Bílkoviny 38 g

Drobenka se sýrem postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme hrubou mouku, přidáme k ní vejce, mléko, sůl, muškátový oříšek a prášek do pečiva. Směs promícháme a uhněteme tuhé těsto, které odložíme do chladna asi na 20 minut.

2

Mezitím si očistíme a na tenké kroužky nakrájíme jarní cibulku. V pánvi si rozehřejeme máslo a cibulku osmažíme dozlatova. Tvrdý sýr jemně nastrouháme a odložíme do misky.

3

V hrnci přivedeme k varu 1.5-2 litry vody. Přidáme do ní 1 lžíci oleje a 2 lžičky soli. Těsto na hrubém struhadle nastrouháme a zaváříme přímo do vroucí vody. Jakmile drobenka vyplave na povrch, vyjmeme ji sítem a hned dáváme na talíře. Drobenku posypeme sýrem, na něj klademe ještě další vrstvu drobenky. Každou porci polijeme cibulkou a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept