Recept

Velmi dobrý jablkový koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 51773

Ingredience

100 g Cukr moučkový
1 kg Jablka
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
60 ml Mléko plnotučné
300 g Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Rum
2 kávová lžička Skořice mletá
5 polévková lžíce Strouhanka
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na sníh
2 polévková lžíce Cukr krupice
2 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 802 kcal
Kilojoule 3 356kJ
36% Sacharidy 129 g
36% Tuky 27 g
6% Sodík 123 mg
26% Bílkoviny 15 g

Velmi dobrý jablkový koláč postup přípravy receptu:

1

Na vál prosejeme mouku s kypřicím práškem, přidáme cukr, v mléce rozšlehané žloutky a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva bochníky a vyválíme z nich placky velikosti plechu. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nastrouháme nahrubo a zakapeme citronovou šťávou.

2

Na plech vyložený pečicím papírem položíme placku, posypeme strouhankou a navrstvíme jablka, zasypeme vanilkovými cukry, skořicí a zakapeme rumem. Jablka překryjeme druhou plackou, kterou propícháme vidličkou a překryjeme pevným sněhem z bílků. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 35 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept