Velmi dobrý jablkový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velmi dobrý jablkový koláč
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 51773 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
1 kg | Jablka |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Mléko plnotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
1,5 polévková lžíce | Rum |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
5 polévková lžíce | Strouhanka |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na sníh | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 216,6mg |
Draslík | 356,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 352,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 121,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Rum, Skořice mletá, Strouhanka, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velmi dobrý jablkový koláč postup přípravy receptu:
1 | Na vál prosejeme mouku s kypřicím práškem, přidáme cukr, v mléce rozšlehané žloutky a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva bochníky a vyválíme z nich placky velikosti plechu. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nastrouháme nahrubo a zakapeme citronovou šťávou. |
2 | Na plech vyložený pečicím papírem položíme placku, posypeme strouhankou a navrstvíme jablka, zasypeme vanilkovými cukry, skořicí a zakapeme rumem. Jablka překryjeme druhou plackou, kterou propícháme vidličkou a překryjeme pevným sněhem z bílků. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 35 minut. |