Jednoduchý recept

Fazolky v šunkové omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 51774

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
1 ks Feferony
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
200 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 313kJ
3% Sacharidy 11 g
36% Tuky 27 g
15% Sodík 292 mg
15% Bílkoviny 8 g

Fazolky v šunkové omáčce postup přípravy receptu:

1

Sterilizované fazolky scedíme, necháme okapat. Osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu a v ní doměkka uvaříme okapané fazolky. Uvařené fazolky opět scedíme a necháme okapat.

2

3

Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Potom přisypeme mouku a stálým mícháním připravíme světlou jíšku. Smetanu smícháme se 2 dl vody a zalijeme jíšku, do které vložíme na kousky nakrájenou šunku. Vše dobře promícháme a chvilku povaříme.

4

5

Následovně omáčku dochutíme solí, pepřem, přidáme nadrobno nasekanou feferonku. Nakonec vložíme na tenké plátky nakrájený česnek, připravené fazolky a vše ještě dobře prohřejeme.

6

7

Hotové jídlo porcujeme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Takto připravené fazolky servírujeme teplé. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, ale dobře chutnají také jen s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept