Jednoduchý recept

Fazolky z kubánské kuchyně

  • Kuba
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 51778

Ingredience

500 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
20 g Kopr čerstvý
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Máta
2 dl Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 141 kcal
Kilojoule 591kJ
4% Sacharidy 13 g
9% Tuky 7 g
24% Sodík 487 mg
14% Bílkoviny 8 g

Fazolky z kubánské kuchyně postup přípravy receptu:

1

Fazolky spolu s nálevem vlijeme do hrne a lehce je prohřejeme. Potom fazolky scedíme, dáme do nich celou mátu, přiklopíme a necháme fazolky s mátou okapat.

2

3

Rozklepneme vejce, žloutky ušleháme do pěny, přidáme sůl, pepř, drobně nasekanou petrželovou nať a ještě jednou promícháme. Do připravené směsi zlehka vmícháme z bílku ušlehaný tuhý sníh.

4

5

Z okapaných fazolek vybereme mátu. Fazolky obalujeme v připraveném těstíčku a zprudka je smažíme v pánvi na rozpáleném oleji. /V pánvi rozpálíme větší množství oleje. Fazolky by měly v oleji plavat./ Osmažené fazolky pokládáme na papírovou utěrku, aby odsála zbytečný tuk.

6

7

Dozlatova osmažené fazolky podle porci pokládáme na talíře a jídlo s vhodnou přílohou podáváme. Před podáváním každou porci ještě posypeme nasekaným koprem.

Poznámka

Takto připravené fazolky podáváme jako přílohu k různým druhům masu. Jsou také vhodnou večeři.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept