Studená meruňková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená meruňková polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 51779 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
220 g | Cukr krupice |
400 g | Meruňky |
100 ml | Smetana čerstvá ke šlehání |
250 ml | Víno bílé |
330 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 203,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Meruňky, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana čerstvá ke šlehání mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená meruňková polévka postup přípravy receptu:
1 | Dobře uzrálé meruňky umyjeme, odpeckujeme a nakrájíme nadrobno. Dáme do hrnce, přilijeme vodu a suché bílé víno, přisypeme cukr a za stálého míchání meruňky zcela rozvaříme, pak prolisujeme a dáme vychladit. |
2 | Podáváme v šálcích ozdobené lžičkou šlehačky. |