Nádivka z masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka z masa
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5178 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový květ |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
300 ks | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 6g |
Draslík | 22g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 667,4mg |
Vitamín B6 | 29,1mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 55,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 85,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový květ, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nádivka z masa postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a petrželovou nať jemně nasekáme a zpěníme na másle a ihned odstavíme. Přilijeme lžíci smetany nebo mléka, aby se směs déle nesmažila a petržel nám nezežloutla. |
2 | Maso umeleme dvakrát, přidáme k němu směs z cibule a petržele, okořeníme muškátovým květem, osolíme, přimícháme žloutky a žemli pokropenou smetanou a vše řádně rozmícháme. |
Poznámka
Vepřové maso musí být libové.