Recept

Sytý hráškový krém s restovaným pečivem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 51780

Ingredience

2 ks Brambory
0,2 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
350 g Hrášek
2 polévková lžíce Mouka bezlepková
2 ks Mrkev kořen
2 g Muškátový květ
2 polévková lžíce Olej stolní
1 hrst Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Polévkové koření
50 g Šunka dušená
2 ks Žemle bezlepková

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 204 kcal
Kilojoule 855kJ
9% Sacharidy 32 g
235% Tuky 176 g
2% Sodík 47 mg
19% Bílkoviny 11 g

Sytý hráškový krém s restovaným pečivem postup přípravy receptu:

1

Cibuli nasekáme najemno, brambory, šunku a bezlepkové pečivo a kořenovou zeleninu rozkrájíme na stejně velké kousky. Kořen petržele nakrájíme na stejné kousky jako ostatní zeleninu, petrželovozu nať nasekáme nadrobno. Kousky bílého bezlepkového pečiva orestujeme na másle a odložíme na konečnou úpravu polévky. Na másle v hlubším hrnci zpěníme cibulku, kterou zaprášíme moukou. Dále přidáme kousky brambor a kořenové zeleniny, ochutíme solí, polévkovým kořením a vše zalijeme asi 2 litry vody. Polévku vaříme asi 20 minut, než zelenina změkne. Když je zelenina měkká, vyjmeme ji z polévky a propasírujeme ji přes síto, nebo rozmixujeme do hladkého krému. Rozmixovanou směs vrátíme do polévky a ochutíme muškátovým květem. Dále osmahneme na oleji kousky šunky, které přidáme do polévky a polévku prohřejeme. Takto připravenou polévku podáváme horkou s kousky osmaženého bezlepkového pečiva.

Poznámka

Tip: Polévku můžeme v zimě zahustit smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept