Sytý hráškový krém s restovaným pečivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sytý hráškový krém s restovaným pečivem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 51780 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
0,2 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
350 g | Hrášek |
2 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
2 ks | Mrkev kořen |
2 g | Muškátový květ |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Petržel kořen |
1 hrst | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Polévkové koření |
50 g | Šunka dušená |
2 ks | Žemle bezlepková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 6,9mg |
Draslík | 689,5mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Hrášek, Muškátový květ, Olej stolní, Petržel kořen mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bezlepková, Mrkev kořen, Petržel - nať, Polévkové koření, Šunka dušená, Žemle bezlepková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sytý hráškový krém s restovaným pečivem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nasekáme najemno, brambory, šunku a bezlepkové pečivo a kořenovou zeleninu rozkrájíme na stejně velké kousky. Kořen petržele nakrájíme na stejné kousky jako ostatní zeleninu, petrželovozu nať nasekáme nadrobno. Kousky bílého bezlepkového pečiva orestujeme na másle a odložíme na konečnou úpravu polévky. Na másle v hlubším hrnci zpěníme cibulku, kterou zaprášíme moukou. Dále přidáme kousky brambor a kořenové zeleniny, ochutíme solí, polévkovým kořením a vše zalijeme asi 2 litry vody. Polévku vaříme asi 20 minut, než zelenina změkne. Když je zelenina měkká, vyjmeme ji z polévky a propasírujeme ji přes síto, nebo rozmixujeme do hladkého krému. Rozmixovanou směs vrátíme do polévky a ochutíme muškátovým květem. Dále osmahneme na oleji kousky šunky, které přidáme do polévky a polévku prohřejeme. Takto připravenou polévku podáváme horkou s kousky osmaženého bezlepkového pečiva. |
Poznámka
Tip: Polévku můžeme v zimě zahustit smetanou.