Fazolové rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolové rizoto
Fazolové rizoto
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51782 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
Na rýží | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
189,4 g | Rýže loupaná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 ml | Voda pitná |
Na Fazolky | |
1 ks | Cibule |
300 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
100 g | Kečup ostrý |
60 g | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
2 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 215,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 241,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 5,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná, Cibule, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolové rizoto postup přípravy receptu:
1 | Příprava rýže: Rýži propereme ve více vodách, necháme ji okapat a potom ji vsypeme do kastrůlku. Přilijeme horkou vodu a osolíme, vložíme oloupaný, ale celý česnek. Rýži přiklopíme poklici a na mírném ohni povaříme doměkka. Vaříme přibližně 15 minut. |
2 | Příprava fazolek: Fazolky scedíme, necháme okapat. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme drobně nakrájenou cibuli, kterou orestujeme dozlatova. Vložíme do pánve okapané fazolky, na tenké plátky nakrájený česnek. Fazolky dochutíme solí, pepřem, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Potom ještě povaříme asi tak 10 minut a stáhneme ze sporáku. |
3 | Do vhodné větší kuchyňské nádoby dáme připravenou rýží, přidáme fazolky, kečup a všechno dohromady vařečkou promícháme. |
4 | Hotové jídlo rozdělíme na talíře. Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem a hotové jídlo servírujeme. |