Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 51782
Kategorie: Rizota

Ingredience

Na rýží
1 stroužek Česnek
189,4 g Rýže loupaná
0,5 kávová lžička Sůl
800 ml Voda pitná
Na Fazolky
1 ks Cibule
300 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
100 g Kečup ostrý
60 g Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 30%
2 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 434 kcal
Kilojoule 1 817kJ
15% Sacharidy 54 g
24% Tuky 18 g
32% Sodík 634 mg
23% Bílkoviny 13 g

Fazolové rizoto postup přípravy receptu:

1

Příprava rýže: Rýži propereme ve více vodách, necháme ji okapat a potom ji vsypeme do kastrůlku. Přilijeme horkou vodu a osolíme, vložíme oloupaný, ale celý česnek. Rýži přiklopíme poklici a na mírném ohni povaříme doměkka. Vaříme přibližně 15 minut.

2

Příprava fazolek: Fazolky scedíme, necháme okapat. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme drobně nakrájenou cibuli, kterou orestujeme dozlatova. Vložíme do pánve okapané fazolky, na tenké plátky nakrájený česnek. Fazolky dochutíme solí, pepřem, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Potom ještě povaříme asi tak 10 minut a stáhneme ze sporáku.

3

Do vhodné větší kuchyňské nádoby dáme připravenou rýží, přidáme fazolky, kečup a všechno dohromady vařečkou promícháme.

4

Hotové jídlo rozdělíme na talíře. Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem a hotové jídlo servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept