Studená rybízová polévka s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená rybízová polévka s vínem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 51783 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
350 g | Cukr krupice |
550 g | Rybíz červený |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml | Víno bílé |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 36,7mg |
Draslík | 282,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rybíz červený, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená rybízová polévka s vínem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve svaříme vodu s cukrem a suchým bílým vínem. Vzniklý sirup necháme chladnout. |
2 | Dobře uzrálý rybíz vypereme, zbavíme stopek, rozmačkáme vidličkou a prolisujeme. Prolisovanou šťávu smícháme s uvařeným sirupem a dáme do lednice vychladit. Před podáváním vmícháme smetanu. Servírujeme v šálcích. |