Rychlý rajčatový protlak - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý rajčatový protlak
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51786 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 296,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Rychlý rajčatový protlak postup přípravy receptu:
1 | Použijeme dobře zralá rajčata, omyjeme je, očistíme a pokrájíme. Na masovém mlýnku umeleme a prolisujeme. Kaši přemístíme do kastrolu a vaříme do zhoustnutí. |
2 | Sklenice propláchneme vroucí vodou a naskládáme do pekáče. Rozdělíme do nich horký protlak, ihned převážeme celofánem namočeným ve vodě a zabalíme do deky, kde necháme vychladnout. Poté otřeme ubrouskem a uložíme v temné a studené místnosti. |
Rychlý rajčatový protlak je opravdu rychlý. Je snadný a zvládnete ho opravdu úplně každý. Použiji ho do omáček, na těstoviny, ale i třeba pod maso. Je vážně moc dobrý. Dávám pět hvězdiček a recept doporučuji.