Ruská vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruská vejce
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5179 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
250 g | Brambory vařené |
80 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice |
180 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g | Jablka |
350 g | Majolka |
0,5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
200 g | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
250 g | Šunkový salám |
4 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 432,8mg |
Draslík | 531,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Citronová šťáva, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Jablka, Okurky nakládané, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Majolka, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená, Šunkový salám, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruská vejce postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme brambory, nakrájíme do mističky a dáme do misky. |
2 | Na nudličky nakrájíme šunkový salám, cibuli a jablka na kousky. Smícháme v míse s pokrájenými okurkami a sterilovaným hráškem. Osolíme, opepříme, pokapeme worcesterskou omáčkou a octem. Přidáme majonézu, naředěnou citronovou šťávou a hořčicí. |
3 | 30 minut necháme proležet. |
4 | 4 vejce natvrdo uvaříme a oloupeme. |
5 | Vlašský salát obložíme šunkou, rajčaty a vejcem. |
6 | Ozdobíme petrželkou. |