Jednoduchý recept

Kořeněný kečup z čerstvých rajčat

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51790

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčičné semínko
2 ks Hřebíček
2 ks Nové koření celé
1 dl Ocet kvasný lihový
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř bílý
1 kg Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 32 kcal
Kilojoule 132kJ
2% Sacharidy 6 g
1% Tuky 0 g
4% Sodík 83 mg
2% Bílkoviny 1 g

Kořeněný kečup z čerstvých rajčat postup přípravy receptu:

1

Dobře zralá rajčata očistíme, omyjeme a pokrájíme. Vložíme do kastrolu a povaříme. Poté prolisujeme a protlak přelijeme do čistého hrnce.

2

Do lněného sáčku vložíme cibuli a ostatní koření, převážeme, přidáme k protlaku a vaříme do zhoustnutí. Přisypeme sůl, červenou papriku, pepř, cukr, přilijeme ocet a znovu krátce povaříme. Sáček s kořením vyjmeme a protlak rozdělíme do sklenic, propláchnutých vroucí vodou. Ihned převážeme celofánem, necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept