Zdravý recept

Rajčata v octovém nálevu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51792

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 kávová lžička Hořčičné semínko
7,5 dl Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 kg Rajčata
20 g Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 69 kcal
Kilojoule 288kJ
2% Sacharidy 8 g
1% Tuky 1 g
65% Sodík 1 g
3% Bílkoviny 2 g

Rajčata v octovém nálevu postup přípravy receptu:

1

Menší a tvrdší rajčata očistíme, omyjeme, několikrát propíchneme a rozdělíme do sklenic. Ve vodě rozmícháme ocet, sůl, přidáme hořčičné semínko, kuličky pepře a bobkový list a převaříme. Po vychladnutí roztokem zalijeme rajčata. Sklenice zakryjeme a do druhého dne necháme stát.

2

Poté nálev slijeme, převaříme, necháme vychladnout a opět jím přelijeme rajčata. Sklenice převážeme dvojitým celofánem a uchováme na temném a studeném místě.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na odležení do druhého dne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept