Čerstvá rajčata sterilovaná v protlaku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čerstvá rajčata sterilovaná v protlaku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 51795 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1,5 l | Protlak rajčatový |
2 kg | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 395,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čerstvá rajčata sterilovaná v protlaku postup přípravy receptu:
1 | Menší a tvrdší rajčata očistíme, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Zalijeme hustým rajčatovým protlakem a zavíčkujeme. |
2 | Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 35 minut. Poté vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti. |
Poznámka
Sterilovat můžeme také po dobu 20 minut od bodu varu.