Jednoduchý recept

Zelená rajčata sterilovaná v octovém nálevu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51796

Ingredience

2 ks Bobkový list
250 g Cibule
150 g Cukr krystal
1 kávová lžička Hořčičné semínko
1 hrst Kopr čerstvý
1 ks Křen
1 l Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
3 kg Rajčata zelená
50 g Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 121 kcal
Kilojoule 508kJ
7% Sacharidy 25 g
1% Tuky 1 g
67% Sodík 1 g
6% Bílkoviny 3 g

Zelená rajčata sterilovaná v octovém nálevu postup přípravy receptu:

1

Menší zelená rajčata očistíme, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Cibulku, kopr a křen očistíme, opláchneme a průběžně těmito surovinami prokládáme rajčata.

2

Ve vodě rozmícháme ocet, cukr, sůl, přidáme kuličky pepře, bobkový list a hořčičné semínko a převaříme. Po vychladnutí roztokem zalijeme rajčata, sklenice zakryjeme a do druhého dne necháme stát.

3

Poté nálev slijeme, znovu převaříme a vroucí opět nalijeme na rajčata. Sklenice převážeme celofánem a uchováme na temném a studeném místě.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na odležení do druhého dne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept