Zelená rajčata sterilovaná v octovém nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelená rajčata sterilovaná v octovém nálevu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51796 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
250 g | Cibule |
150 g | Cukr krystal |
1 kávová lžička | Hořčičné semínko |
1 hrst | Kopr čerstvý |
1 ks | Křen |
1 l | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
3 kg | Rajčata zelená |
50 g | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 569,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr krystal, Hořčičné semínko, Kopr čerstvý, Křen, Pepř černý celý, Rajčata zelená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelená rajčata sterilovaná v octovém nálevu postup přípravy receptu:
1 | Menší zelená rajčata očistíme, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Cibulku, kopr a křen očistíme, opláchneme a průběžně těmito surovinami prokládáme rajčata. |
2 | Ve vodě rozmícháme ocet, cukr, sůl, přidáme kuličky pepře, bobkový list a hořčičné semínko a převaříme. Po vychladnutí roztokem zalijeme rajčata, sklenice zakryjeme a do druhého dne necháme stát. |
3 | Poté nálev slijeme, znovu převaříme a vroucí opět nalijeme na rajčata. Sklenice převážeme celofánem a uchováme na temném a studeném místě. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na odležení do druhého dne.