Ostrý dresink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrý dresink
Ostrý dresink
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51797 |
Kategorie: | Dresinky |
Ingredience
40 ml | Chilli omáčka |
6 ml | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 91,7mg |
Draslík | 82,4mg |
Vláknina | 282,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Citronová šťáva, Med včelí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostrý dresink postup přípravy receptu:
1 | Smetanu vlijeme do vhodné misky a důkladně ji metlou promícháme spolu s chilli omáčkou a medem. Potom podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. |
2 | Pokud dresink ihned nepodáváme, tak ho udržujeme v lednici. |
Poznámka
Tento dresink je vhodnou přílohou k pečené anebo vařené zelenině. Podáváme ho také k různým druhům masa.