Recept

Pikantní smetanová polévka s houbami a vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 51798

Ingredience

4 ks Brambory
50 g Houby sušené
0,5 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Mouka bezlepková
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
250 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 333kJ
5% Sacharidy 19 g
29% Tuky 22 g
3% Sodík 54 mg
22% Bílkoviny 13 g

Pikantní smetanová polévka s houbami a vejci postup přípravy receptu:

1

Sušené houby namočíme aspoň na jednu hodinu do studené vody, brambory nakrájíme na větší kostky, kopr nasekáme nadrobno, vejce uvaříme natvrdo a oloupaná je nakrájíme na 8 větších dílků - na konečnou úpravu polévky. Na lžíci másla si připravíme v polévkovém hrnci světlou jíšku. Na jíšku nasypeme kousky brambor a hub a směs zalijeme vodou, ochutíme solí a drceným kmínem, dobře promícháme a polévku vaříme, dokud brambory nezměknou. Když jsou brambory měkké, zalijeme polévku smetanou a po promíchání jí prohřejeme. Horkou, hotovou polévku ozdobíme tím, že do talířů rozdělíme nasekaný kopr a nakrájená, natvrdo vařená vejce. Polévku dochutíme kapkou octa.

Poznámka

Na přípravu této polévky můžeme použít i kopr sterilovaný. V tomto případě polévku ochucujeme octem velmi opatrně, protože ocet je obsažen v nálevu kopru. Místo vajec vařených natvrdo můžeme polévku obohatit i vejci zastřenými.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept