Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 51806

Ingredience

Kvásek:
0,5 kávová lžička Cukr krupice
20 g Droždí
1 dl Mléko čerstvé polotučné
Těsto
800 g Brambory
200 g Džem višňový
4 dl Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 518 kcal
Kilojoule 2 166kJ
28% Sacharidy 102 g
8% Tuky 6 g
15% Sodík 297 mg
29% Bílkoviny 16 g

Kynuté vošouchle postup přípravy receptu:

1

Do hrnečku dáme 1 dl vlažného mléka s 0,5 lžičkou cukru a 20 g kvasnic. Kvásek necháme vykynout. Oloupané a omyté brambory jemně nastrouháme a dáme do mísy. Přidáme k nim mouku, vykynutý kvásek, 2 špetky soli, 4 dl mléka a směs dobře promícháme. Těsto by mělo být polohusté, mělo by se lít.

2

V lívanečníku (pro 4 malé lívance) si rozpálíme olej, a malou naběračkou nalijeme těsto silné do 1 cm. Malé lívanečky, vošouchy, smažíme z každé strany dozlatova a hned je podáváme potřené višňovým džemem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept