Recept

Jablečný nákyp z Tulus

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51809
Kategorie: Nákypy

Ingredience

100 g Cukr krupice
80 g Cukr vanilka
600 g Jablka
60 g Máslo čerstvé
3 dl Mléko plnotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 518 kcal
Kilojoule 2 166kJ
22% Sacharidy 79 g
26% Tuky 20 g
18% Sodík 353 mg
17% Bílkoviny 10 g

Jablečný nákyp z Tulus postup přípravy receptu:

1

V rendlíku usmažíme z másla a mouky světlou jíšku, zředíme mlékem, osolíme a uvaříme do husté kaše. Do polovychladlé kaše vmícháme žloutky, cukr a 1 vanilkový cukr, nakonec zapracujeme tuhý sníh z bílků.

2

Pekáč vymažeme lžící rozpuštěného másla, na dno rozprostřeme kaši a na ni v silné vrstvě plátky oloupaných jablek bez jader, posypeme druhým vanilkovým cukrem a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 30 minut.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept